Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí játra na smetaně a žampionech)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 407 kJ /
1 770 kcal
Bílkoviny105,59 g
– z toho živočišné bílkoviny104,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,18 g
Tuky120,81 g
– nasycené36,90 g
– nenasycené76,76 g
–– mononenasycené56,13 g
–– polynenasycené20,63 g
––– omega 35,72 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 999 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy48,52 g
– cukry16,12 g
––– laktóza11,42 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hovězích jater Játra hovězí 500 g
300 ml 300 ml šlehačkové smetany Smetana kravská sladká 12% 300 ml
100 ml 100 ml bílého vína (nebo vody) Víno bílé suché 100 ml
1 1 zarovnaná lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
6 lžic 6 lžic oleje Olej řepkový 66 ml
2 2 cm plátek másla Máslo kravské 2 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
6 6 větších žampionů Žampion čerstvý
2 lžíce 2 lžíce worcestrové omáčky Worcestrová omáčka 30 ml
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.