Nutriční hodnoty (Zadělávaný lehce pikantní květák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 537 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 8,50 g |
– nasycené | 5,36 g |
– nenasycené | 2,99 g |
–– mononenasycené | 2,63 g |
–– polynenasycené | 0,36 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,38 g |
– cukry | 2,58 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1-2 1-2 šalotky (podle velikosti) | Šalotka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (vrchovatá) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
cca 2,5 hrnku cca 2,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
špetka špetka mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
smetana na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% |