Nutriční hodnoty (Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 402 kJ / 813 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 70,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,31 g |
Tuky | 33,07 g |
– nasycené | 6,76 g |
– nenasycené | 23,61 g |
–– mononenasycené | 19,50 g |
–– polynenasycené | 4,11 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 46,24 g |
– cukry | 16,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 350 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 konzerva 1 konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
400 ml 400 ml (i víc) masového nebo zeleninového vývaru | ||
1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
plátek plátek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1/2 1/2 žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 75 g |
10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného oregana | Oregano sušené | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky majoránky | Majoránka sušená | 3.5 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
zelená nať cibulky nebo petrželky | Petržel nať čerstvá |