Nutriční hodnoty (Ruský boršč z papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 16 472 kJ / 3 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 274,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 255,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,59 g |
Tuky | 254,29 g |
– nasycené | 126,36 g |
– nenasycené | 116,04 g |
–– mononenasycené | 99,59 g |
–– polynenasycené | 16,44 g |
––– omega 3 | 0,86 g |
Vláknina | 35,96 g |
Cholesterol | 870 mg |
Sodík | 10,04 g |
Sůl | 24,10 g |
Sacharidy | 120,50 g |
– cukry | 69,88 g |
––– laktóza | 19,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g předního hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
300 g 300 g vepřového masa (plec) | Vepřová kýta | 300 g |
300 g 300 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 300 g |
3 3 morkové kosti | Kost hovězí | |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
200 g 200 g uzené slaniny | Špek | 200 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
8 g 8 g soli | Sůl mořská | 8 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
200 g 200 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 200 g |
200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
400 g 400 g zelí | Zelí bílé čerstvé | 400 g |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
115 g 115 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 115 g |
1 lžička 1 lžička mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
libeček | Libeček čerstvý | |
250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |