Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Macecha řezy z LvK)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie10 940 kJ /
2 615 kcal
Bílkoviny59,88 g
– z toho živočišné bílkoviny40,84 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,04 g
Tuky106,94 g
– nasycené31,29 g
– nenasycené66,23 g
–– mononenasycené48,53 g
–– polynenasycené17,70 g
––– omega 34,56 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 743 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy348,40 g
– cukry214,90 g
––– laktóza28,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
125 g 125 g krupicového cukru Cukr bílý 125 g
50 ml 50 ml oleje Olej řepkový 50 ml
50 ml 50 ml vody Voda 50 ml
125 g 125 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 125 g
1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
3 3 bílky Vaječný bílek 99 g
1 lžíce 1 lžíce kakaa Kakao prášek 25 g
mouka na vysypání plechu Mouka pšeničná hladká
máslo na vymazání plechu Máslo kravské
400 ml 400 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
2-3 lžíce 2-3 lžíce krupicového cukru Cukr bílý 30 g
1 1 vanilkový pudink Puding v prášku 40 g
1 1 smetana na šlehání (min. 33%) Smetana kravská sladká 30%
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru Cukr bílý 25 g
200-250 ml 200-250 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 225 ml
kakao Kakao prášek

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.