Nutriční hodnoty (Jarní piškotový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 22 417 kJ / 5 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,00 g |
Tuky | 268,95 g |
– nasycené | 158,55 g |
– nenasycené | 102,77 g |
–– mononenasycené | 88,82 g |
–– polynenasycené | 13,95 g |
––– omega 3 | 1,33 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 686 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 667,17 g |
– cukry | 481,15 g |
––– laktóza | 16,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť) | Vaječný bílek | 198 g |
100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
9 g 9 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
3 3 velké lžíce rumu | Rum | |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 rovná lžička rumové tresti | Aroma rumové | |
cukrářské barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
50 g 50 g tuku | Margarín | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
sekané ořechy na boky dortu | Vlašské ořechy |