Nutriční hodnoty (Domažlický toč s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,60 g |
Tuky | 35,47 g |
– nasycené | 17,89 g |
– nenasycené | 9,82 g |
–– mononenasycené | 7,99 g |
–– polynenasycené | 1,83 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 116,35 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 224,54 g |
– cukry | 18,50 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g syrových oloupaných a nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 750 g |
150 g 150 g podušených sušených hub | Houby sušené směs | 150 g |
250 ml 250 ml kefíru či zakysané smetany naředěné mlékem | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
70 g 70 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 70 g |
2 2 syrová vejce – oddělit bílky na sníh | Vaječný bílek | 66 g |
2 2 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
1 lžíci 1 lžíci majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
0,5 0,5 kávové lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
2 2 velké plechy s nízkým okrajem | ||
2 2 archy papíru na pečení |