Nutriční hodnoty (Sardelová omáčka podle Anuše Kejřové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 013 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,94 g |
Tuky | 60,78 g |
– nasycené | 39,55 g |
– nenasycené | 19,69 g |
–– mononenasycené | 16,37 g |
–– polynenasycené | 3,31 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 177 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 30,79 g |
– cukry | 6,84 g |
––– laktóza | 3,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
3-4 3-4 sardelové řezy | Ančovičky v oleji | |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
750 ml 750 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 750 ml |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |