Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jarní pažitková omáčka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie2 493 kJ /
596 kcal
Bílkoviny23,99 g
– z toho živočišné bílkoviny19,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,05 g
Tuky35,55 g
– nasycené22,83 g
– nenasycené11,54 g
–– mononenasycené10,29 g
–– polynenasycené1,25 g
––– omega 30,23 g
Vláknina1,85 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 242 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy44,06 g
– cukry29,46 g
––– laktóza28,46 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 větší jarní cibulka (bílá část) Cibulka jarní čerstvá
1 svazek 1 svazek pažitky Pažitka čerstvá 50 g
500 ml 500 ml mléka (podle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
100 g 100 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
1 snítka 1 snítka libečku Libeček čerstvý
sůl Sůl mořská
bílý mletý pepř Pepř bílý mletý
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
cukr (podle chuti) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.