Nutriční hodnoty (Jarní pažitková omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
Tuky | 35,55 g |
– nasycené | 22,83 g |
– nenasycené | 11,54 g |
–– mononenasycené | 10,29 g |
–– polynenasycené | 1,25 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 44,06 g |
– cukry | 29,46 g |
––– laktóza | 28,46 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 větší jarní cibulka (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
500 ml 500 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý |