Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polenta s pečenou zeleninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 478 kJ /
592 kcal
Bílkoviny16,07 g
– z toho živočišné bílkoviny4,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,57 g
Tuky20,35 g
– nasycené6,28 g
– nenasycené12,07 g
–– mononenasycené9,92 g
–– polynenasycené2,16 g
––– omega 30,08 g
Vláknina18,58 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 340 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy78,57 g
– cukry30,34 g
––– laktóza0,45 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 g 50 g instantní polenty Polenta 50 g
500 ml 500 ml vody Voda 500 ml
kousek kousek másla Máslo kravské
1 lžíce 1 lžíce nastrouhaného parmezánu Parmezán 15 g
250 g 250 g mladé cukety Cuketa čerstvá 250 g
150 g 150 g mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1 1 kapie Paprika červená čerstvá 250 g
6 6 malých žampiónů Žampion čerstvý
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 větší šalotka Šalotka čerstvá
feferonka dle chuti Chilli paprička čerstvá
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu Tymián sušený 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky citrónového pepře Pepř černý 2.5 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.