Nutriční hodnoty (Okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 572 kJ / 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,15 g |
Tuky | 11,66 g |
– nasycené | 4,36 g |
– nenasycené | 4,72 g |
–– mononenasycené | 3,82 g |
–– polynenasycené | 0,90 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 44,55 g |
– cukry | 14,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
3 3 větší okurky nakládačky (nebo 1 salátová) | Okurka polní zavařená | |
2,5 dl 2,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 hrst lístků majoránky (nebo kopru) | Majoránka sušená | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
sůl | Sůl mořská |