Nutriční hodnoty (Borůvková galetka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
Tuky | 135,33 g |
– nasycené | 82,31 g |
– nenasycené | 48,59 g |
–– mononenasycené | 41,90 g |
–– polynenasycené | 6,69 g |
––– omega 3 | 0,77 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 293,67 g |
– cukry | 89,33 g |
––– laktóza | 1,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
75 g 75 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 75 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1 1 vrchovatá lžíce řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
čerstvé borůvky (nebo jiné ovoce) | Borůvky čerstvé |