Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřový guláš se žampiony a slaninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie5 695 kJ /
1 361 kcal
Bílkoviny123,87 g
– z toho živočišné bílkoviny118,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,92 g
Tuky81,14 g
– nasycené35,72 g
– nenasycené39,88 g
–– mononenasycené33,39 g
–– polynenasycené6,49 g
––– omega 30,19 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 287 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,60 g
Sacharidy31,60 g
– cukry8,12 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500-600 g 500-600 g vepřového masa (krkovice, plec) Vepřová kýta 550 g
sůl Sůl mořská
1 lžička 1 lžička kmínu (celý nebo drcený) Kmín 5 g
1 lžička 1 lžička sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
pálivá paprika (podle chuti) Paprika pálivá
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) Sádlo vepřové 15 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
50 g 50 g slaniny Špek 50 g
3-4 3-4 menší žampiony Žampion čerstvý
vývar na podlévání Vývar masový
2 snítky 2 snítky tymiánu Tymián sušený
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
50 ml 50 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 50 ml
citronová šťáva na dochucení Šťáva z citrónu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.