Nutriční hodnoty (Vepřový guláš se žampiony a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 695 kJ / 1 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 118,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,92 g |
Tuky | 81,14 g |
– nasycené | 35,72 g |
– nenasycené | 39,88 g |
–– mononenasycené | 33,39 g |
–– polynenasycené | 6,49 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 9,15 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 31,60 g |
– cukry | 8,12 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g vepřového masa (krkovice, plec) | Vepřová kýta | 550 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička kmínu (celý nebo drcený) | Kmín | 5 g |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
pálivá paprika (podle chuti) | Paprika pálivá | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
3-4 3-4 menší žampiony | Žampion čerstvý | |
vývar na podlévání | Vývar masový | |
2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
citronová šťáva na dochucení | Šťáva z citrónu |