Nutriční hodnoty (Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 341 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,45 g |
Tuky | 5,40 g |
– nasycené | 0,72 g |
– nenasycené | 3,15 g |
–– mononenasycené | 1,35 g |
–– polynenasycené | 1,80 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 267,40 g |
– cukry | 17,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 sušené droždí | Droždí sušené | |
150 ml 150 ml vlažné vody | Voda | 150 ml |
2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru (nebo medu) | Cukr bílý | 10 g |
20 g 20 g psyllia (drť) | Psyllium | 20 g |
250 ml 250 ml vlažné vody | Voda | 250 ml |
100 g 100 g bramborového škrobu (nebo deproteinovaný pšeničný škrob) | Bramborový škrob | 100 g |
90 g 90 g rýžové hladké tmavší mouky | Mouka pšeničná hladká | 90 g |
130 g 130 g hladké pohankové mouky | Mouka pohanková | 130 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky octa | Ocet lihový | 10 ml |
olej na potření povrchu a mísy mísy | Olej řepkový | |
mouka na vál a do ošatky | Mouka pšeničná hladká |