Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablkové (ne)kynuté šátečky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 78

Energie22 267 kJ /
5 322 kcal
Bílkoviny90,17 g
– z toho živočišné bílkoviny24,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny65,28 g
Tuky286,73 g
– nasycené169,40 g
– nenasycené104,01 g
–– mononenasycené89,50 g
–– polynenasycené14,51 g
––– omega 31,50 g
Vláknina38,75 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 225 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy532,34 g
– cukry141,12 g
––– laktóza5,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
250 g 250 g másla (nebo máslové Hery) Máslo kravské 250 g
3 3 žloutky (nebo 2 vejce) Vaječný žloutek 69 g
2 lžíce 2 lžíce cukru Cukr bílý 50 g
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
30 g 30 g droždí Droždí pekařské lisované 30 g
50-60 ml 50-60 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 55 ml
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
sůl Sůl mořská
500-600 g 500-600 g oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek Jablko čerstvé 550 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice Skořice ceylonská 12 g
cukr (podle kyselosti jablek) Cukr bílý
citron (podle kyselosti jablek) Citrón čerstvý
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
cca 2 lžíce cca 2 lžíce rozmixovaných piškotů (nebo rumových perníčků) Piškoty 30 g
1 lžíce 1 lžíce pudinku za studena Puding v prášku 15 g
1 1 rozšlehané vejce Vejce slepičí 70 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
20 ml 20 ml rumu po upečení Rum 20 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.