Nutriční hodnoty (Voňavá dýňová polévka s romadurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 703 kJ / 1 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,94 g |
Tuky | 96,38 g |
– nasycené | 50,76 g |
– nenasycené | 43,23 g |
–– mononenasycené | 38,37 g |
–– polynenasycené | 4,86 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 15,94 g |
Cholesterol | 226 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 45,92 g |
– cukry | 18,06 g |
––– laktóza | 6,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g máslové dýně | Dýně máslová čerstvá | 400 g |
1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 šalotka (nebo malá cibule) | Šalotka čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžička 1 lžička italských bylinek (bazalka, oregano, tymián) | Provensálské koření | 5 g |
1 1 romadur | Romadur 40 % t. v s. | |
200 g 200 g créme fraiche (nebo jiné zakysanky) | Creme fraiche 33% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
krutony z rohlíku (nebo chlebové, nebo parmezánové chipsy - nemusí být) | Rohlík pšeničný bílý | |
čerstvá bazalka (nebo nasekaná nať - cibulka, petrželka, pažitka) | Bazalka čerstvá |