Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Voňavá dýňová polévka s romadurem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 703 kJ /
1 124 kcal
Bílkoviny11,81 g
– z toho živočišné bílkoviny4,87 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,94 g
Tuky96,38 g
– nasycené50,76 g
– nenasycené43,23 g
–– mononenasycené38,37 g
–– polynenasycené4,86 g
––– omega 30,66 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy45,92 g
– cukry18,06 g
––– laktóza6,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g máslové dýně Dýně máslová čerstvá 400 g
1 1 střední brambora Brambor zimní 50 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 1 šalotka (nebo malá cibule) Šalotka čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžička 1 lžička italských bylinek (bazalka, oregano, tymián) Provensálské koření 5 g
1 1 romadur Romadur 40 % t. v s.
200 g 200 g créme fraiche (nebo jiné zakysanky) Creme fraiche 33% 200 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
krutony z rohlíku (nebo chlebové, nebo parmezánové chipsy - nemusí být) Rohlík pšeničný bílý
čerstvá bazalka (nebo nasekaná nať - cibulka, petrželka, pažitka) Bazalka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.