Nutriční hodnoty (Noky vařené v bramborovo - brokolicovém vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 997 kJ / 1 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,48 g |
Tuky | 28,97 g |
– nasycené | 7,17 g |
– nenasycené | 13,46 g |
–– mononenasycené | 9,15 g |
–– polynenasycené | 4,31 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 39,95 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 6,81 g |
Sůl | 16,71 g |
Sacharidy | 304,83 g |
– cukry | 25,38 g |
––– laktóza | 3,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 velká vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3/4 dl 3/4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
325 ml 325 ml hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 325 g |
hrubá mouka na přisypávání (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
kousek kousek změklého másla (nebo trochu olivového oleje) | Máslo kravské | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 plátky 3 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
olej | Olej řepkový | |
1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
2 2 vrchovaté lžičky kmínu | Kmín | |
sůl | Sůl mořská |