Nutriční hodnoty (Mleté maso s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 725 kJ / 1 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 72,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 104,61 g |
– nasycené | 38,08 g |
– nenasycené | 60,93 g |
–– mononenasycené | 49,14 g |
–– polynenasycené | 11,78 g |
––– omega 3 | 1,96 g |
Vláknina | 11,57 g |
Cholesterol | 284 mg |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 26,25 g |
– cukry | 13,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-400 g 300-400 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 350 g |
3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
80 g 80 g uzené slaniny | Špek | 80 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
3 lžíce 3 lžíce rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 45 g |
1 lžička 1 lžička hladké mouky (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
masový vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
chilli (podle chuti) | Chilli paprička sušená |