Nutriční hodnoty (Německý jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 13 205 kJ / 3 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,70 g |
Tuky | 101,47 g |
– nasycené | 58,83 g |
– nenasycené | 37,30 g |
–– mononenasycené | 30,21 g |
–– polynenasycené | 7,09 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 39,95 g |
Cholesterol | 523 mg |
Sodík | 272 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 492,55 g |
– cukry | 306,30 g |
––– laktóza | 8,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná | |
8 8 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |