Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velké kynuté koláče s jablečnými povidly)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie28 325 kJ /
6 770 kcal
Bílkoviny112,57 g
– z toho živočišné bílkoviny31,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny80,87 g
Tuky229,68 g
– nasycené110,19 g
– nenasycené105,84 g
–– mononenasycené78,36 g
–– polynenasycené27,48 g
––– omega 31,17 g
Vláknina51,43 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 451 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy1 006,79 g
– cukry525,62 g
––– laktóza14,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
40 g 40 g cukru moučky Cukr bílý 40 g
špetka špetka soli Sůl mořská
nastrouhaná citronová kůra Citronová kúra čerstvá
cca 240-250 ml cca 240-250 ml vlahého mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 245 ml
3 3 velké žloutky Vaječný žloutek 69 g
0,5 dl 0,5 dl rumu Rum 50 ml
100 g 100 g sádla Sádlo vepřové 100 g
1 lžíce 1 lžíce majonézy Majonéza 15 g
1 kostka 1 kostka droždí Droždí pekařské lisované 42 g
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
2 lžičky 2 lžičky mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
2 lžíce 2 lžíce vlahého mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 30 ml
150 g 150 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 150 g
100 g 100 g cukru moučky Cukr bílý 100 g
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
1 1 malé vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla na potření Máslo kravské 20 g
trochu trochu rumu na potření Rum
3 sklenice 3 sklenice jablečných povidel Povidla
1 kg 1 kg jablek bez slupky a jádřince Jablko čerstvé 1000 g
250 g 250 g cukru krupice Cukr bílý 250 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
50 ml 50 ml jablečného octa Ocet jablečný 50 ml
125 ml 125 ml vody Voda 125 ml
1 lžička 1 lžička smleté skořice Skořice ceylonská 8 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého hřebíčku Hřebíček 2.5 g
2 2 hvězdičky badyánu Badyán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.