Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka se dvěma druhy rajčat)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie1 573 kJ /
376 kcal
Bílkoviny9,97 g
– z toho živočišné bílkoviny3,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,64 g
Tuky15,79 g
– nasycené4,14 g
– nenasycené11,10 g
–– mononenasycené8,42 g
–– polynenasycené2,68 g
––– omega 30,18 g
Vláknina18,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy40,59 g
– cukry20,44 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g cherry rajčat v rajčatové šťávě Rajčata cherry 200 g
5 5 sušených rajčat v oleji Rajčata červená sušená v oleji
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1 lžíce 1 lžíce oleje z rajčat Rajče červené čerstvé 15 g
1 lžíce 1 lžíce rajčatové pasty z tuby Protlak rajčatový
1 lžička 1 lžička cukru (podle chuti) Cukr bílý 5 g
500 ml 500 ml vývaru (kuřecí, zeleninový) Vývar masový 500 ml
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 střední mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 velká brambora Brambor zimní 50 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička sušeného oregana Oregano sušené 5 g
1 lžička 1 lžička sušené bazalky Bazalka sušená 5 g
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
strouhaný parmezán (nemusí být) Parmezán
bazalka Bazalka čerstvá
petrželka (nebo libeček) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.