Nutriční hodnoty (Hovězí minutka s hlívou, rajčatovou pastou a okurkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 231 kJ / 772 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 68,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 46,07 g |
– nasycené | 23,61 g |
– nenasycené | 20,89 g |
–– mononenasycené | 17,15 g |
–– polynenasycené | 3,74 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 242 mg |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 10,63 g |
– cukry | 3,26 g |
––– laktóza | 1,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g (2 plátky) minutkového hovězího masa (nejlépe vyzrálý roštěnec) | Hovězí kýta | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
2-3 2-3 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
50 ml 50 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |