Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí minutka s hlívou, rajčatovou pastou a okurkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 231 kJ /
772 kcal
Bílkoviny73,77 g
– z toho živočišné bílkoviny68,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,20 g
Tuky46,07 g
– nasycené23,61 g
– nenasycené20,89 g
–– mononenasycené17,15 g
–– polynenasycené3,74 g
––– omega 31,08 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy10,63 g
– cukry3,26 g
––– laktóza1,66 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g (2 plátky) minutkového hovězího masa (nejlépe vyzrálý roštěnec) Hovězí kýta 300 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2 lžičky 2 lžičky oleje Olej řepkový 10 ml
200 g 200 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 200 g
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
2-3 2-3 sterilované okurky Okurka polní zavařená
1-2 lžíce 1-2 lžíce rajčatové pasty z tuby Protlak rajčatový
50 ml 50 ml hovězího vývaru Vývar hovězí 50 ml
2 lžíce 2 lžíce smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 50 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.