Nutriční hodnoty (Hrníčkový karlovarský knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 654 kJ / 2 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,79 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 37,43 g |
– nasycené | 11,57 g |
– nenasycené | 16,71 g |
–– mononenasycené | 11,35 g |
–– polynenasycené | 5,36 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 800 mg |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 9,73 g |
Sacharidy | 443,58 g |
– cukry | 36,63 g |
––– laktóza | 18,38 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 starších rohlíků (nebo housek) | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sádlo na vymazání (nebo máslo) | Sádlo vepřové |