Nutriční hodnoty (Těstoviny s houbami vařené jako rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 6 523 kJ / 1 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,00 g |
Tuky | 86,10 g |
– nasycené | 42,04 g |
– nenasycené | 38,78 g |
–– mononenasycené | 33,20 g |
–– polynenasycené | 5,59 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 10,15 g |
Cholesterol | 158 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,67 g |
Sacharidy | 152,19 g |
– cukry | 7,40 g |
––– laktóza | 2,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200-250 g 200-250 g těstovin (domácí široké nudle nebo penne) | Nudle pšeničné | 225 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 šalotka (nebo malá žlutá cibule) | Šalotka čerstvá | |
600 ml 600 ml vývaru (zeleninový, drůbeží) | Vývar masový | 600 ml |
2 porce 2 porce lesních hub (dušené a zmražené) | Hřib čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
1 lžička 1 lžička koření steak | Koření Argentina | 5 g |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
20 g 20 g strouhaného parmezánu | Parmezán | 20 g |
sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |