Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Těstoviny s houbami vařené jako rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie6 523 kJ /
1 559 kcal
Bílkoviny38,75 g
– z toho živočišné bílkoviny11,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,00 g
Tuky86,10 g
– nasycené42,04 g
– nenasycené38,78 g
–– mononenasycené33,20 g
–– polynenasycené5,59 g
––– omega 30,57 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 158 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,67 g
Sacharidy152,19 g
– cukry7,40 g
––– laktóza2,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200-250 g 200-250 g těstovin (domácí široké nudle nebo penne) Nudle pšeničné 225 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 šalotka (nebo malá žlutá cibule) Šalotka čerstvá
600 ml 600 ml vývaru (zeleninový, drůbeží) Vývar masový 600 ml
2 porce 2 porce lesních hub (dušené a zmražené) Hřib čerstvý
sůl Sůl mořská
drcený kmín Kmín mletý
1 lžička 1 lžička koření steak Koření Argentina 5 g
50 ml 50 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 50 ml
20 g 20 g strouhaného parmezánu Parmezán 20 g
sýr na posypání Sýr kravský tvrdý 30%
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.