Nutriční hodnoty (Jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 129 kJ / 3 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,10 g |
Tuky | 159,44 g |
– nasycené | 91,91 g |
– nenasycené | 57,83 g |
–– mononenasycené | 50,47 g |
–– polynenasycené | 7,36 g |
––– omega 3 | 0,77 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 415,55 g |
– cukry | 221,75 g |
––– laktóza | 2,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
160 g 160 g měkkého másla | Máslo kravské | 160 g |
125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička nastrouhané kůry citrónu | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |