Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Italská minestrone)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie8 359 kJ /
1 998 kcal
Bílkoviny23,86 g
– z toho živočišné bílkoviny13,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,08 g
Tuky177,86 g
– nasycené76,12 g
– nenasycené99,86 g
–– mononenasycené83,42 g
–– polynenasycené16,45 g
––– omega 30,77 g
Vláknina25,92 g
Cholesterol 172 mg
Sodík 3,35 g
Sůl8,20 g
Sacharidy63,64 g
– cukry44,72 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
50 ml 50 ml olivového oleje Olej olivový 50 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru Celer řapíkatý
2 2 rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
2 2 papriky Paprika bílá čerstvá
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
150 g 150 g zelených fazolek (nebo konzervované bílé fazole) Fazolky čerstvé 150 g
400 g 400 g sekaných rajčat v konzervě Rajče červené sterilované 400 g
70 g 70 g rajčatového protlaku Protlak rajčatový 70 g
1-2 l 1-2 l silného vývaru Vývar masový 1500 ml
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovin Orzo (nebo těstovinové rýže) Těstoviny pšeničné
libeček Libeček čerstvý
bazalka Bazalka čerstvá
strouhaný parmazán Parmezán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.