Nutriční hodnoty (Italská minestrone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 8 359 kJ / 1 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,08 g |
Tuky | 177,86 g |
– nasycené | 76,12 g |
– nenasycené | 99,86 g |
–– mononenasycené | 83,42 g |
–– polynenasycené | 16,45 g |
––– omega 3 | 0,77 g |
Vláknina | 25,92 g |
Cholesterol | 172 mg |
Sodík | 3,35 g |
Sůl | 8,20 g |
Sacharidy | 63,64 g |
– cukry | 44,72 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
2 2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
150 g 150 g zelených fazolek (nebo konzervované bílé fazole) | Fazolky čerstvé | 150 g |
400 g 400 g sekaných rajčat v konzervě | Rajče červené sterilované | 400 g |
70 g 70 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
1-2 l 1-2 l silného vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku těstovin Orzo (nebo těstovinové rýže) | Těstoviny pšeničné | |
libeček | Libeček čerstvý | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
strouhaný parmazán | Parmezán |