Nutriční hodnoty (Polévka s červenými fazolemi a sušenými houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 587 kJ / 1 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 82,46 g |
Tuky | 22,35 g |
– nasycené | 9,02 g |
– nenasycené | 12,79 g |
–– mononenasycené | 7,72 g |
–– polynenasycené | 5,07 g |
––– omega 3 | 1,65 g |
Vláknina | 162,58 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 181,19 g |
– cukry | 23,55 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
280 g 280 g brambor | Brambor zimní | 280 g |
80 g 80 g mrkve | Mrkev čerstvá | 80 g |
80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
1 1 malá červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
400 g 400 g červených fazolí (konzerva) | Fazole červená ledvina | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
2 lžičky 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
libeček k podávání (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |