Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s červenými fazolemi a sušenými houbami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 587 kJ /
1 574 kcal
Bílkoviny82,76 g
– z toho živočišné bílkoviny0,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny82,46 g
Tuky22,35 g
– nasycené9,02 g
– nenasycené12,79 g
–– mononenasycené7,72 g
–– polynenasycené5,07 g
––– omega 31,65 g
Vláknina162,58 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 179 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy181,19 g
– cukry23,55 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
280 g 280 g brambor Brambor zimní 280 g
80 g 80 g mrkve Mrkev čerstvá 80 g
80 g 80 g celeru Celer bulva čerstvá 80 g
1 1 malá červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
400 g 400 g červených fazolí (konzerva) Fazole červená ledvina 400 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička sladké papriky Paprika červená sušená 1 g
2 lžičky 2 lžičky hladké mouky Mouka pšeničná hladká 8 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1,5 l 1,5 l vody Voda 1500 ml
libeček k podávání (nebo petrželka) Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.