Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Válečky z mletého masa s harissou a brusinkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 240 kJ /
774 kcal
Bílkoviny53,58 g
– z toho živočišné bílkoviny50,77 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,81 g
Tuky13,60 g
– nasycené3,30 g
– nenasycené7,48 g
–– mononenasycené6,38 g
–– polynenasycené1,10 g
––– omega 30,06 g
Vláknina26,07 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 649 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy97,55 g
– cukry57,39 g
––– laktóza1,47 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
 250  250 g mletého vepřového masa Vepřová plec 250 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce harissy (podle chuti) Harissa 22.5 g
1 1 střední červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
2 lžíce 2 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 30 ml
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 15 g
škrob na obalení (nebo mouka) Bramborový škrob
sádlo na smažení (nebo olej) Sádlo vepřové
100 g 100 g sušených brusinek Brusinky sušené 100 g
2 lžíce 2 lžíce nakládaných brusinek Brusinky zavařené 30 g
1 1 pomeranč Pomeranč čerstvý
špetka špetka mletého hřebíčku Hřebíček
špetka špetka mletého badyánu Badyán
1 lžička 1 lžička Solamylu Bramborový škrob 5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.