Nutriční hodnoty (Jemná brokolicová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 531 kJ / 844 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,84 g |
Tuky | 49,32 g |
– nasycené | 19,61 g |
– nenasycené | 27,67 g |
–– mononenasycené | 20,31 g |
–– polynenasycené | 7,36 g |
––– omega 3 | 1,90 g |
Vláknina | 29,19 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 54,53 g |
– cukry | 23,48 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 20 ml |
1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
krutony | Krutony |