Nutriční hodnoty (Čokoládovo-mátové cupcakes)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 18 826 kJ / 4 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,78 g |
Tuky | 291,83 g |
– nasycené | 149,45 g |
– nenasycené | 132,63 g |
–– mononenasycené | 104,96 g |
–– polynenasycené | 27,68 g |
––– omega 3 | 6,71 g |
Vláknina | 16,15 g |
Cholesterol | 678 mg |
Sodík | 4,93 g |
Sůl | 6,82 g |
Sacharidy | 327,13 g |
– cukry | 222,55 g |
––– laktóza | 37,36 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
40 g 40 g černého kakaa | Kakao prášek | 40 g |
6 g 6 g jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
56 g 56 g rostlinného oleje | Olej řepkový | 56 ml |
120 g 120 g podmáslí | Podmáslí | 120 g |
15 g 15 g peprmintového likéru (Peprmintka nebo Zelená) | Likér | |
100 ml 100 ml horké kávy (nejlépe esspreso) | Káva espresso | 100 ml |
120 g 120 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 120 g |
45 g 45 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 45 ml |
10 g 10 g mátového extraktu (nebo peprmintového likéru) | Aroma mátové | |
zelené potravinářské gelové barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
200 g 200 g smetanového sýra (Philadelphia) | Sýr tavený | 200 g |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
60 g 60 g slazeného kondenzovaného mléka (Salko) | Mléko kondenzované slazené | 60 ml |
10 g 10 g mátového extraktu (nebo peprmintového likéru) | Aroma mátové | |
zelené potravinářské gelové barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
3-5 lžic 3-5 lžic smetany ke šlehání (podle potřeby) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
fondánové lístky lístky (nebo mátové lístky) |