Nutriční hodnoty (Koláč s jablky a šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 566 kJ / 3 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 136,77 g |
– nasycené | 73,19 g |
– nenasycené | 51,48 g |
–– mononenasycené | 44,00 g |
–– polynenasycené | 7,48 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 709 mg |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 360,68 g |
– cukry | 227,22 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
12 dkg 12 dkg másla | Máslo kravské | 120 g |
12 dkg 12 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
15 dkg 15 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
3 3 bílky na sníh | Vaječný bílek | 99 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
2-3 2-3 lůžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 2 rovné lžičky prášek do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
70 dkg 70 dkg nakyslých jablek | Jablko čerstvé | 700 g |
citronová šťáva z jednoho citrónu | Šťáva z citrónu | |
5 dkg 5 dkg rozinek | Rozinky | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový |