Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Novoroční čočka na kyselo)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 962 kJ /
1 186 kcal
Bílkoviny62,57 g
– z toho živočišné bílkoviny0,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,17 g
Tuky25,42 g
– nasycené10,47 g
– nenasycené14,92 g
–– mononenasycené9,44 g
–– polynenasycené5,47 g
––– omega 30,02 g
Vláknina51,68 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy152,50 g
– cukry14,34 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
20 g 20 g sádla Sádlo vepřové 20 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce Solamylu Bramborový škrob 22.5 g
250 g 250 g čočky Čočka hnědá neloupaná 250 g
6 hrnků 6 hrnků studené vody Voda 1500 ml
1-2 dl 1-2 dl zeleninového vývaru Vývar zeleninový 150 ml
2-3 lžíce 2-3 lžíce vinného octa (podle chuti) Ocet vinný bílý 50 ml
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
1 lžička 1 lžička cukru (nemusí být) Cukr bílý 5 g
sůl Sůl mořská
koriandr (nebo pepř) Koriandr semena
sázená vejce Vejce slepičí
kyselé okurky Okurka polní zavařená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.