Nutriční hodnoty (Perníková buchta s madlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 673 kJ / 5 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,42 g |
Tuky | 256,63 g |
– nasycené | 26,93 g |
– nenasycené | 214,38 g |
–– mononenasycené | 146,31 g |
–– polynenasycené | 68,08 g |
––– omega 3 | 16,91 g |
Vláknina | 24,89 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 5,38 g |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 673,13 g |
– cukry | 382,59 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
30 dkg 30 dkg cukru | Cukr bílý | 300 g |
5 dkg 5 dkg rozinek | Rozinky | 50 g |
5 dkg 5 dkg mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 dcl 2 dcl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 2 vrchovaté lžíce rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 18 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 4.5 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 12 g |