Nutriční hodnoty (Stroganoff z hovězí kýty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 058 kJ / 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 135,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,64 g |
Tuky | 15,81 g |
– nasycené | 7,77 g |
– nenasycené | 6,78 g |
–– mononenasycené | 5,77 g |
–– polynenasycené | 1,01 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 19,94 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 32,75 g |
– cukry | 11,67 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g hovězího zadního masa (kýta) | Hovězí kýta | 600 g |
300 g 300 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5-6 5-6 nakládáných okurek | Okurka polní zavařená | |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
1 lžička 1 lžička worchesteru | Worcestrová omáčka | 5 ml |
100-150 ml 100-150 ml červeného vína | Víno červené suché | 125 ml |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |