Nutriční hodnoty (Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 21 942 kJ / 5 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 64,10 g |
Tuky | 195,96 g |
– nasycené | 48,65 g |
– nenasycené | 132,53 g |
–– mononenasycené | 87,42 g |
–– polynenasycené | 45,11 g |
––– omega 3 | 3,55 g |
Vláknina | 57,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 878 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 742,40 g |
– cukry | 379,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 g 250 g margarínu | Margarín | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
mléko k potírání | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
10-12 10-12 jablek | Jablko čerstvé | 1650 g |
cukr | Cukr bílý | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
rozinky | Rozinky | |
rum (podle chuti) | Rum |