Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kančí kýta s šípkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie10 241 kJ /
2 448 kcal
Bílkoviny233,42 g
– z toho živočišné bílkoviny230,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,62 g
Tuky112,04 g
– nasycené55,06 g
– nenasycené53,26 g
–– mononenasycené42,26 g
–– polynenasycené11,01 g
––– omega 31,03 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,55 g
Sacharidy89,93 g
– cukry69,95 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg kančí kýty Kanec kýta 1000 g
sůl Sůl mořská
sušený tymián Tymián sušený
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
4 kuličky 4 kuličky pepře Pepř černý
3 kuličky 3 kuličky jalovce Jalovec sušený
asi 80 g asi 80 g špeku Špek 80 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer) Mrkev čerstvá
vývar (podle potřeby, nejlépe z kančích kostí) Vývar masový
2 dl 2 dl červeného vína Víno červené suché 200 ml
250 ml 250 ml smetany 33 % Smetana kravská sladká 12% 250 ml
3-4 lžíce 3-4 lžíce šípkové zavařeniny Marmeláda šípková 52.5 g
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
trochu trochu octa (nebo citronové šťávy) Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.