Nutriční hodnoty (Srbská masová směs)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,64 g |
Tuky | 121,44 g |
– nasycené | 36,26 g |
– nenasycené | 76,35 g |
–– mononenasycené | 60,33 g |
–– polynenasycené | 16,02 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 12,44 g |
Cholesterol | 556 mg |
Sodík | 655 mg |
Sůl | 1,29 g |
Sacharidy | 29,28 g |
– cukry | 11,57 g |
––– laktóza | 0,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g mletého masa (mix nebo vepřová plec) | Vepřový ořez | 600 g |
kousek kousek slaniny (farmářská, oravská) | Špek | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 1 vrchovatá lžíce kečupu (nebo protlaku) | Kečup sladký | |
1 1 větší hrst kadeřavé petrželky (i mražené) | Petržel nať čerstvá | 80 g |
1 1 velká hrst rukoly | Rukola čerstvá | |
1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
0,5 kostky 0,5 kostky silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | |
1 dl 1 dl vody (podle potřeby) | Voda | 100 ml |