Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Srbská masová směs)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny112,02 g
– z toho živočišné bílkoviny105,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,64 g
Tuky121,44 g
– nasycené36,26 g
– nenasycené76,35 g
–– mononenasycené60,33 g
–– polynenasycené16,02 g
––– omega 30,79 g
Vláknina12,44 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 655 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy29,28 g
– cukry11,57 g
––– laktóza0,95 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g mletého masa (mix nebo vepřová plec) Vepřový ořez 600 g
kousek kousek slaniny (farmářská, oravská) Špek
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje Olej olivový 16.5 ml
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice Hořčice plnotučná 15 g
1 1 vrchovatá lžíce kečupu (nebo protlaku) Kečup sladký
1 1 větší hrst kadeřavé petrželky (i mražené) Petržel nať čerstvá 80 g
1 1 velká hrst rukoly Rukola čerstvá
1 lžička 1 lžička mletého pepře Pepř černý mletý 5 g
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 25 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
0,5 kostky 0,5 kostky silného hovězího vývaru Vývar hovězí
1 dl 1 dl vody (podle potřeby) Voda 100 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.