Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s cizrnou, černou fazolí a červenou čočkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 151 kJ /
1 231 kcal
Bílkoviny68,74 g
– z toho živočišné bílkoviny0,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny68,72 g
Tuky19,94 g
– nasycené10,09 g
– nenasycené9,09 g
–– mononenasycené6,21 g
–– polynenasycené2,88 g
––– omega 31,58 g
Vláknina158,68 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 1,01 g
Sůl3,50 g
Sacharidy115,22 g
– cukry10,44 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) Mrkev čerstvá
kousek kousek pórku Pórek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (nebo plátek másla a lžička oleje) Ghí 15 g
250 g 250 g konzervované cizrny Cizrna ve slaném nálevu 250 g
250 g 250 g předvařených černých fazolí (nebo konzervované) Fazole černé oko 250 g
1 lžíce 1 lžíce červené čočky Čočka červená neloupaná 15 g
1,5 l 1,5 l vody Voda 1500 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 stroužek 1 stroužek česneku (i více) Česnek čerstvý 7 g
1 lžíce 1 lžíce pohankových vloček na zahuštění Vločky pohankové
libeček (nebo petrželka) Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.