Nutriční hodnoty (Šťavnatý mrkvovo řepný salát s jablky a citrónem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 1 519 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,19 g |
Tuky | 2,12 g |
– nasycené | 0,45 g |
– nenasycené | 0,65 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,58 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 14,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 75,78 g |
– cukry | 60,07 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek mrkve | Mrkev čerstvá | |
1 1 velká červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1-2 1-2 citrony | Citrón čerstvý | 135 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 lžíce 1 lžíce medu (nebo čekankového sirupu, případně 2 lžíce cukru, pro diabetiky sladidlo se stévií) | Med nepasterovaný | 36 g |
750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |