Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s hráškem a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 785 kJ / 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,08 g |
Tuky | 15,16 g |
– nasycené | 9,48 g |
– nenasycené | 4,57 g |
–– mononenasycené | 4,01 g |
–– polynenasycené | 0,56 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 49,45 g |
– cukry | 22,07 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g dýně (máslová, hokaido) | Dýně čerstvá | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
asi 6 asi 6 cm kousek zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
125 ml 125 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
4 lžíce 4 lžíce hrášku | Hrášek zelený | 60 g |
1 1 pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |