Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s hráškem a zázvorem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 785 kJ /
427 kcal
Bílkoviny13,58 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,08 g
Tuky15,16 g
– nasycené9,48 g
– nenasycené4,57 g
–– mononenasycené4,01 g
–– polynenasycené0,56 g
––– omega 30,13 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy49,45 g
– cukry22,07 g
––– laktóza4,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g dýně (máslová, hokaido) Dýně čerstvá 500 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
asi 6 asi 6 cm kousek zázvoru Zázvor sušený
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
125 ml 125 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 125 ml
1 1 kysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
4 lžíce 4 lžíce hrášku Hrášek zelený 60 g
1 1 pomeranč Pomeranč čerstvý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.