Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 262 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny20,66 g
– z toho živočišné bílkoviny0,49 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,17 g
Tuky60,96 g
– nasycené37,83 g
– nenasycené22,09 g
–– mononenasycené19,26 g
–– polynenasycené2,83 g
––– omega 30,24 g
Vláknina43,24 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy76,98 g
– cukry30,71 g
––– laktóza0,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
4 4 střední brambory Brambor zimní 200 g
špetka špetka drceného kmínu Kmín mletý
špetka špetka pepře Pepř černý
1/2 lžíce 1/2 lžíce zeleninového instantního vývaru Vývar masový
sůl Sůl mořská
olivový olej Olej olivový
5 dkg 5 dkg másla Máslo kravské 50 g
40-50 dkg 40-50 dkg tenkých fazolových lusků (mražené nebo čerstvé) Fazolky čerstvé 450 g
1 1 střední červená cibule Cibule červená čerstvá 69 g
olivový olej Olej olivový
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
sůl Sůl mořská
8 8 větších žampionů Žampion čerstvý
olivový olej Olej olivový
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
sójová omáčka Sójová omáčka Tamari
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (i méně) Mouka pšeničná hladká 10 g
špetka špetka mletého kmínu Kmín mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.