Nutriční hodnoty (Smažené bramborové knedlíky plněné vejci s houbovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 9 502 kJ / 2 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,96 g |
Tuky | 147,13 g |
– nasycené | 72,02 g |
– nenasycené | 56,39 g |
–– mononenasycené | 47,01 g |
–– polynenasycené | 9,38 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 21,45 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 2,40 g |
Sůl | 5,67 g |
Sacharidy | 140,68 g |
– cukry | 13,06 g |
––– laktóza | 6,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
40 g 40 g solamylu | Bramborový škrob | 40 g |
30-40 g 30-40 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 35 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
6 6 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 420 g |
strouhanka na obalení | Strouhanka pšeničná | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
220 g 220 g dušených zmrazených hub | Hřib čerstvý | 220 g |
200 ml 200 ml vývaru (zeleninový, masový) | Vývar masový | 200 ml |
200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
citronová šťáva (nemusí být) | Šťáva z citrónu |