Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z bílého mladého zelí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie2 381 kJ /
569 kcal
Bílkoviny21,99 g
– z toho živočišné bílkoviny14,58 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,41 g
Tuky31,34 g
– nasycené14,01 g
– nenasycené14,71 g
–– mononenasycené10,22 g
–– polynenasycené4,49 g
––– omega 30,06 g
Vláknina11,26 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy44,44 g
– cukry6,08 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g hlávkového zelí (mladé, ale může být i zimní) Zelí bílé čerstvé 200 g
200 g 200 g brambor Brambor zimní 200 g
1 nožka 1 nožka párku Párek vepřový 40 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
1 lžíce 1 lžíce koření Kuchárek bez konzervantů Kořenící směs sypká
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného česneku Česnek sušený 2.5 g
chilli paprička (podle chuti) Chilli paprička čerstvá
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
3 lžičky 3 lžičky hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá
libeček, majoránka nebo pažitka Majoránka sušená
1-2 lžíce 1-2 lžíce octa (nemusí být) Ocet lihový 22.5 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.