Nutriční hodnoty (Bramborák s lilkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 518 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,89 g |
Tuky | 11,67 g |
– nasycené | 2,79 g |
– nenasycené | 5,31 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,11 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 8,81 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 42,90 g |
– cukry | 2,63 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 1 menší lilek (nebo polovina většího) | Lilek čerstvý | |
1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
trochu trochu mléka na zjemnění | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
olej na smažení (nebo sádlo) | Olej řepkový |