Nutriční hodnoty (Pikantní zeleninová polévka s máslovými fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 063 kJ / 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,22 g |
Tuky | 73,64 g |
– nasycené | 35,27 g |
– nenasycené | 37,23 g |
–– mononenasycené | 30,45 g |
–– polynenasycené | 6,78 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 13,66 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 60,64 g |
– cukry | 10,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 1 cm plátek bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
3 řapíky 3 řapíky pak choi (nebo 1 celeru) | Zelí čínské čerstvé | |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 g 50 g slaniny (nebo klobásy) | Špek | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatové pasty z tuby | Protlak rajčatový | |
1/2 lžíce 1/2 lžíce paprikové pasty | Pasta papriková | 7.5 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 konzerva 1 konzerva bílých máslových fazolí (425 ml) | Fazole bílé | |
libeček | Libeček čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
zakysaná smetana (nemusí být) | Smetana kravská zakysaná 12% |