Nutriční hodnoty (Vařené hovězí maso s pažitkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 422 kJ / 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 69,76 g |
– nasycené | 33,80 g |
– nenasycené | 31,10 g |
–– mononenasycené | 21,08 g |
–– polynenasycené | 10,02 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 2,53 g |
Cholesterol | 515 mg |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 27,90 g |
– cukry | 6,78 g |
––– laktóza | 5,78 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
vařené hovězí maso | Hovězí kýta | |
2 plátky 2 plátky toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 40 g |
50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
2 2 žloutky uvařené natvrdo | Vaječný žloutek | 46 g |
100 g 100 g mascarpone (nebo termizovaného sýru) | Mascarpone | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce majonézy | Majonéza | 15 g |
8-10 kapek 8-10 kapek worcesterové omáčky | Worcestrová omáčka | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce vinného bílého octu | Ocet lihový | 22.5 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka cukru (nemusí být) | Cukr bílý | |
3 lžíce 3 lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | 45 g |