Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vařené hovězí maso s pažitkovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 422 kJ /
818 kcal
Bílkoviny18,34 g
– z toho živočišné bílkoviny13,06 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,28 g
Tuky69,76 g
– nasycené33,80 g
– nenasycené31,10 g
–– mononenasycené21,08 g
–– polynenasycené10,02 g
––– omega 30,70 g
Vláknina2,53 g
Cholesterol 515 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy27,90 g
– cukry6,78 g
––– laktóza5,78 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
vařené hovězí maso Hovězí kýta
2 plátky 2 plátky toustového chleba Toast pšeničný bílý 40 g
50 ml 50 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 50 ml
2 2 žloutky uvařené natvrdo Vaječný žloutek 46 g
100 g 100 g mascarpone (nebo termizovaného sýru) Mascarpone 100 g
1 lžíce 1 lžíce majonézy Majonéza 15 g
8-10 kapek 8-10 kapek worcesterové omáčky Worcestrová omáčka
1-2 lžíce 1-2 lžíce vinného bílého octu Ocet lihový 22.5 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 špetka 1 špetka cukru (nemusí být) Cukr bílý
3 lžíce 3 lžíce pažitky Pažitka čerstvá 45 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.