Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na portském víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 195 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 35,20 g |
– nasycené | 17,29 g |
– nenasycené | 17,59 g |
–– mononenasycené | 14,61 g |
–– polynenasycené | 2,98 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 7,71 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 652 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 29,54 g |
– cukry | 23,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 plátky 4 plátky vepřové pečeně | Vepřová kotleta bez kosti | |
trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
máslo | Máslo kravské | |
40 g 40 g špeku | Špek | 40 g |
150 ml 150 ml silného vývaru | Vývar masový | 150 ml |
100 ml 100 ml portského vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného jalovce | Jalovec sušený | 2.5 g |
2 snítky 2 snítky dobromyslu | Oregano sušené | |
1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce švestkových povidel | Povidla | 46 g |