Nutriční hodnoty (Hadrová polévka našich babiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 449 kJ / 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 39,15 g |
– nasycené | 15,73 g |
– nenasycené | 18,71 g |
–– mononenasycené | 13,28 g |
–– polynenasycené | 5,44 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 532 mg |
Sodík | 218 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 28,23 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 plátky 2 plátky uzeného špeku | Špek | |
1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 15 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 hrst 1 hrst mladých kopřiv (nebo ředkvičkových lístků) | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |