Nutriční hodnoty (Red velvet dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 20 986 kJ / 5 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 92,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,49 g |
Tuky | 297,88 g |
– nasycené | 177,39 g |
– nenasycené | 106,39 g |
–– mononenasycené | 92,37 g |
–– polynenasycené | 14,02 g |
––– omega 3 | 2,79 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 7,39 g |
Sůl | 10,36 g |
Sacharidy | 453,92 g |
– cukry | 263,32 g |
––– laktóza | 20,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
130 g 130 g krystalového cukru | Cukr bílý | 130 g |
1 1 vanilinový cukr | Cukr vanilkový | |
1 lžíce 1 lžíce prášku do pečiva | Kypřící prášek | 15 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 15 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
130 ml 130 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 130 ml |
2 lžíce 2 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžičky 2 lžičky vinného octa | Ocet vinný bílý | 10 ml |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
4 4 malé řepy | Červená řepa čerstvá | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
Krém | Smetana kravská sladká 35% | |
250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
200 g 200 g čerstvého sýru | Sýr hrudkový kravský | 200 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilinový cukr | Cukr vanilkový |