Nutriční hodnoty (Květáková polévka s česnekem a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 369 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,66 g |
Tuky | 21,50 g |
– nasycené | 3,32 g |
– nenasycené | 19,08 g |
–– mononenasycené | 15,81 g |
–– polynenasycené | 3,27 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 9,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 27,29 g |
– cukry | 5,18 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku (nebo jeden malý) | Květák čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
700 ml 700 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 700 ml |
1/4 lžičky 1/4 lžičky oregana | Oregano sušené | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky bazalky | Bazalka čerstvá | 1.25 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvé bylinky k dokončení | Petržel nať čerstvá |